2016年 12月 22日
香港で過ごす冬至☆The Winter Solstice in Hong Kong
The winter solstice in 2016 was yesterday, 21st December. We eat pumpkins with red beans and take yuzu bath in Japan, but apparently they eat red bean paste Tong Yuen over here.
香港で製造されています。いろんな種類がありましたが、オーソドックスな小豆をチョイス。冷凍食品で箱を開けるとこんな感じでした。箱の指示にしたがって、沸騰したお湯に入れ、浮かんできたら出来上がりです。後で調べたら、こちらの白玉団子をお汁粉みたいにしょうが汁と一緒に茹ででいただくのが普通みたいですが、箱にはそんなこと書いてなかったし、汁なしでも美味しかったです。
It is made in Hong Kong. There were several flavours but we chose the original. It is a frozen product and once it is opened, it looks like this.
甘さ控えめのあんこが最高。これはちょっとした発見だなァと思いました。あとはかぼちゃのコロッケを食べ、お風呂はバブで温まりました。これは普段使い用に買って冷凍庫に入れておこう。
It was ready so simply and fast, and surprisingly, it was nice. I will stock it in my freezer from now on.
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